Понеділок, 10.08.2020, 03:39
Вітаю Вас, Гость
Головна » 2011 » Листопад » 10 » Як та коли проводять загартування в закладі?
00:08
Як та коли проводять загартування в закладі?
СОЛЬОВИЙ МЕТОД ЗАГАРТУВАННЯ ДІТЕЙ ВСЬОГО ВІКУ
1) Після денного сну, на протязі 10 хвилин займатися фізкультурою.
2) Діти босяком топчуться або підскакують на змоченій 10% розчином повареної солі (або морської), фланелевій серветці 70 х 70 см. розісланій на голковому або ребристому гумовому килимкові. Продовження процедури на рахунок 30 секунд.
3) Діти по черзі витирають ступні сухою фланеллю або байковим одіялом, не застосовуючи рук, плавними рухами ступнів. Одягають панчохи, шкарпетки і приступають до наступної процедури.
4) Полоскання горла 5% розчином повареної солі, на 1 літр розчину добавляють 5-6 крапель 5% настойки йоду, відвару трав. Температура розчину кімнатна, зимою 20-22°. Потім діти повністю одягаються.
Рекомендовано робити під музику, весело, швидко. Необхідно пам'ятати, що сольовий метод, як інша процедура загартування, потребує поступовості, регулярного і круглорічного проведення.
ВИСНОВОК: Отже профілактичний сольовий метод загартування - це результат зниження захворюваності дітей ГРВІ. (Е. Манолова)
Переглядів: 1649 | Додав: Zaharchuk_Alisa
Всього коментарів: 0